Home

Achtergrond

BMW introduceert tankbeveiliging

Automobilisten die een nieuwe BMW-diesel kopen, hoeven in de toekomst niet bang te zijn dat ze verkeerde brandstof in hun tank gooien als ze tanken.

De autofabrikant liet vandaag weten al haar dieselmodellen voortaan te voorzien van een tankbeveiliging die het tanken van verkeerde brandstof onmogelijk maakt.

Het tanken van de verkeerde brandstof kan tijdverlies, milieuschade en dure reparaties opleveren, aldus het bedrijf. Rijden met de verkeerde brandstof kan een reparatie betekenen die kan oplopen tot 10.000 euro. De tankbeveiliging maakt het onmogelijk om het vulpistool van de benzinepomp in de tankopening te steken. Het slot in de tankopening gaat alleen open voor een standaard diesel vulpistool, dat een grotere diameter heeft dan bij benzine.

De ANWB zegt blij te zijn met het initiatief van BMW. "Het verdient navolging van anderen'', aldus een woordvoerder van de automobielclub. In 2008 moest de Wegenwacht 23.000 keer in actie komen om automobilisten te helpen die verkeerde brandstof in hun tank hadden gegooid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.