Home

Achtergrond

Australië gaat gebukt onder hitte

Niet alleen de tennissers die meedoen aan de Australian Open hebben last van de hitte. Ook het leven van gewone Australiërs is ontregeld, meldden lokale media.

Op delen van het eiland is het al een paar dagen op rij warmer dan 40 graden Celsius. Op sommige plaatsen loopt het kwik zelfs op tot 48 graden. Daardoor zijn zeker dertig mensen, vooral ouderen, gestorven, aldus de hulpdiensten.

In Melbourne ontplofte door de hitte een onbemand elektriciteitsstation, waardoor 500.000 woningen zonder stroom kwamen te zitten. Treinen rijden niet meer, liften staan stil en ziekenhuizen moeten gebruik maken van noodaggregaten.

Bij de ziekenhuizen melden zich wegens de hitte veel meer mensen dan anders. Door de stroomstoring kunnen echter minder mensen geholpen worden. Veel ziekenhuizen sturen de minst dringende patiënten dan ook weer naar huis.

Ook zijn op verschillende plaatsen bosbranden uitgebroken. Volgens meteorologen zal het hete weer de komende dagen nog aanhouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.