Home

Achtergrond 149 x bekeken 1 reactie

Arla-leveranciers willen af van prijsschommelingen

De Deense en Zweedse melkveehoudersorganisaties LDM en LSM eisen van Arla Foods afschaffing van de seizoensschommelingen in de melkprijs en minder 'politieke prijsregulering'.

Volgens deze bonden is dit systeem uit de tijd. "De melkprijs volgt de markt en op grond daarvan zijn seizoensschommelingen al verdisconteerd. Er is daarom geen enkele reden meer dat ons eigen zuivelconcern tegenover de leveranciers de voogd uithangt in een poging ons te sturen met een stelsel van sanctie en beloning", zo schrijven de bonden in hun nieuwsbrief.

Hierin wordt tevens te kennen gegeven dat ze er genoeg van hebben dat de melkprijs door het ondernemingsbestuur moet worden goedgekeurd. "Dat wekt de indruk dat de prijs politiek wordt bepaald in plaats van door de markt. Alle politieke regulering moet overboord, waardoor ook maandenlange geruchten worden voorkomen over wanneer en met hoeveel de melkprijs zal worden verhoogd of verlaagd. We weten dan ook meteen of het goed gaat met het concern en wanneer het beter zou moeten gaan."

Eén reactie

  • no-profile-image

    landmand

    De kop boven dit artikel is nogal misleidend.
    ten eerste is minder dan een kwart van Arla leveranciers lid van deze groep ten tweede hebben zij zich vorig jaar er voor in gespannen dan de melk prijs juiste meer zou bewegen (de markt sneller volgen) Bovendien is het al vrijwel zeker dat de zomerheffing/winter toeslag
    wordt afgeschaft.

Of registreer je om te kunnen reageren.