Home

Achtergrond 335 x bekeken

Alta neemt Amerikaanse softwarefirma over

Alta Genetics is bezig met de overname van het Amerikaanse softwarebedrijf Valley Agriculture Software (VAS).

Daarmee krijgt de fokkerijorganisatie de beschikking over een eigen managementprogramma voor de grotere veehouders. "De deal is rond", zegt algemeen directeur Alta Cees Hartmans. "Naar verwachting wordt de koop in april afgerond."

Ongeveer de helft van de grotere melkveebedrijven in Amerika maakt gebruik van het computerprogramma van VAS, aldus Hartmans. Het gaat vooral om het programma DairyComp, een managementprogramma dat veel veehouders gebruiken bij hun bedrijfsvoering.

"De aankoop van het softwarebedrijf sluit goed aan bij ons voornemen om veehouders te helpen de bedrijfsvoering te verbeteren", zegt Hartmans. Het programma DairyComp, dat op de grotere melkveehouders is gericht, is in diverse talen beschikbaar. Tot nu toe is er nog geen Nederlandse versie, maar dit behoort in de toekomst volgens Hartmans zeker tot de mogelijkheden.

"We willen het programma wereldwijd gaan inzetten." Het in Californië gelegen bedrijf VAS is in 1981 opgericht door de twee dierenartsen Connor Jameson en Steve Eicker.

Of registreer je om te kunnen reageren.