Home

Achtergrond 5 reacties

Alfa: strakker stramien bank bij kredietaanvraag

Banken gaan strikter om met kredietaanvragen in de land- en tuinbouw. Dat merkt Alfa Accountants en Adviseurs.

Het bureau vormt daarom een speciaal team om ondernemers te ondersteunen. Volgens bedrijfsadviseur Henk Overbeek leiden krapte op de kredietmarkt en steeds kleinere marges ertoe dat banken een andere werkwijze hanteren. "Ze zijn niet zozeer kritischer, als wel preciezer", merkt Overbeek.

"Voorheen kon je als boer of tuinder met een goed contact binnen de lokale bank snel kredieten regelen. De details werden dan later wel geregeld. Nu houdt men meer vast aan een streng stramien. Dit is niet per se beleid van de bank, als wel een gevoelskwestie binnen het personeel," aldus collega Van den Broek. "Uiteindelijk hebben meer ondernemers ondersteuning van accountantskantoren nodig, Banken werken steeds meer met een strategische visie. Er wordt professioneler gekeken naar investeringen."

Daar komt nog bij dat de markten beweeglijker zijn, aldus Overbeek, en aan andere condities dan voorheen moet worden voldaan.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  boerin werkt zeker bij de bank als partime

 • no-profile-image

  gli

  Ik denk dat alle drie reacties die gegeven zijn voordat ik mijn reactie geef(deze dus) een kern van waarheid bevatten.
  Een advies: laat mensen zich een beetje verdiepen in de economische geschiedenis van de laatste tweehonderd jaar. Elk periode is weer anders, maar er zijn ook dingen die zich herhalen. En er zijn zeer veel mensen vooral tussen de twintig en vijftig jaar oud die zich verbazen over de recente ontwikkelingen. Laat ik dit nu helemaal niet doen! Behalve misschien over de heftigheid van de creditcrisis. Maar ik heb nooit gedacht dat de ontwikkeling van de economie wereldwijd zo positief zou doorgaan als de laatste 4 jaar.
  Heel er vind ik dit trouwens niet. Laten we met zijn allen maar een beetje tot rust komen.

 • no-profile-image

  Boerin

  Helaas Boer uit Boer werkt boerin niet bij een bank. Wel leeft ze al jarenlang op het platteland en weet dat veel boeren aan zelfoverschatting leiden, als ze denken dat ze de toekomst aan kunnen met een melkprijs van 25 eurocent. De kostprijs in de hand houden wordt steeds moeilijker bij stijgende prijzen elders in de maatschappij.

 • no-profile-image

  Boerin

  Heel goed van de banken, als in 2009 de melkprijs blijft dalen beschermen ze boeren tegen hun eigen ondergang.

 • no-profile-image

  Leen Winterpeen

  Dit lijk mij meer een schreeuw om werk van de acountants. Een echte ondernemer onderbouwd ZELF zijn plannen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.