Home

Achtergrond

Alfa: strakker stramien bank bij kredietaanvraag

Banken gaan strikter om met kredietaanvragen in de land- en tuinbouw. Dat merkt Alfa Accountants en Adviseurs.

Het bureau vormt daarom een speciaal team om ondernemers te ondersteunen. Volgens bedrijfsadviseur Henk Overbeek leiden krapte op de kredietmarkt en steeds kleinere marges ertoe dat banken een andere werkwijze hanteren. "Ze zijn niet zozeer kritischer, als wel preciezer", merkt Overbeek."Voorheen kon je als boer of tuinder met een goed contact binnen de lokale bank snel kredieten regelen. De details werden dan later wel geregeld. Nu houdt men meer vast aan een streng stramien. Dit is niet per se beleid van de bank, als wel een gevoelskwestie binnen het personeel."Uiteindelijk hebben meer ondernemers ondersteuning van accountantskantoren nodig, aldus collega Marco van den Broek. "Banken werken steeds meer met een strategische visie. Er wordt professioneler gekeken naar investeringen."Daar komt nog bij dat de markten beweeglijker zijn, aldus Overbeek, en aan andere condities dan voorheen moet worden voldaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.