Home

Achtergrond

Albert Heijn past eigen gezondheidslogo aan

Supermarktketen Albert Heijn past het eigen gezondheidslogo, het Klavertje, aan.

Dat maakte de onderneming vandaag bekend. In december bepleitte de Gezondheidsraad dat er één logo komt voor producten. Nu bestaat er naast het Gezonde Keuze Klavertje van Albert Heijn ook het Ik kies bewust-logo.

Er komt een onderscheid tussen producten die een gezonde keuze en een bewuste keuze zijn door te variëren in de kleur van de cirkel om het klavertje. Groen staat voor een gezonde keuze en oranje voor de bewuste keuze.

Albert Heijn gaat het huidige aantal van 1200 producten met het klavertje uitbreiden naar 1400. Het overgrote deel hiervan (70 procent) zal het groene logo krijgen.

"We willen door deze stap een handreiking doen naar andere organisaties om de samenwerking te vergemakkelijken'', aldus een woordvoerster. De zegsvrouwe zei dat Albert Heijn voorstander is van één logo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.