Home

Achtergrond 176 x bekeken

Afvalinzameling loopt vertraging op

De afvalinzameling loopt in meerdere steden en dorpen vertraging op vanwege sneeuw en strenge vorst.

De afvalservice van de gemeente Breda heeft voor het eerst in de geschiedenis moeten besluiten de ophaaldienst voor twee dagen uit te stellen, aldus een verklaring. In Eindhoven is besloten om alle capaciteit te gebruiken voor het huisvuil en het groenafval een week te laten staan.

Door strenge vorst na dooi zijn trottoirs en rijbanen in woonstraten op veel plaatsen spiegelglad geworden. Dit maakt het voor medewerkers van de ophaaldienst onmogelijk veilig hun werk te doen. Bovendien is het risico van ongevallen en schade te groot, aldus de gemeentewoordvoerster van Breda. Breda hoopt de achterstand aan het eind van de week weer in te lopen.
Eindhoven wijst inwoners met groenafval door naar de milieustraat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.