Home

Achtergrond 333 x bekeken 7 reacties

Abab maakt nieuwe kengetallen voor vleesvarkenshouderij

Accountantsbureau Abab ontwikkelt dit jaar nieuwe kengetallen voor de vleesvarkenshouderij.

Behalve de technische en financiële gegevens uit de jaarrekening worden hierin voor het eerst ook specifieke bedrijfsomstandigheden meegenomen. Hierbij valt te denken aan factoren als huisvesting, voersysteem en arbeidsefficiëntie. Op die manier moeten de kengetallen vleesvarkenshouders een beter inzicht geven in waar ze op moeten sturen.

Abab zoekt op het moment naar vleesvarkenshouders om aan het onderzoek mee te werken. Het bedrijf wil in februari beginnen met het verzamelen van de cijfers en hoopt de resultaten voor de zomer te hebben.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  big big

  worden in onderzoek ook punten als export en afzet in nederladn meegenomen? Lijkt mij wel interessant om mee te doen. kunnen we van elkaar leren met echte cijfers. Zal ook navraag doen in studieclub. Ze hebben mij gezegd dat er geen kosten aan verbonden zijn. concurrentie is goed

 • no-profile-image

  Frank Steenbreker

  Dag Peter en andere geïnteresseerde vleesvarkenshouders,

  Bedankt voor jouw aanmelding. Als je mij een mailtje wilt sturen noteer ik jouw gegevens. Het kost jou geen tijd. We laten je weten welke gegevens we graag van jou willen ontvangen, en dan zal de stagaire nog nadere specifieke omstandigheden (huisvesting, plaatsen, arbeid, enz.) opnemen.

  Tevens bij deze nog even een oproep aan andere vleesvarkenshouders, die geïnteresseerd zijn in nieuwe kengetallen in de vleesvarkenshouderij en willen sturen op ècht rendement: meld je aan voor dit unieke project!!

  Met vriendelijke groeten,

  Frank Steenbreker
  Agrarisch bedrijfsadviseur ABAB
  frank.steenbreker@abab.nl

 • no-profile-image

  roelie

  ook ik doe mee peter, je kunt er maar van leren.

 • no-profile-image

  PORKIE

  VRAAG MAAR EERST PRIJS OP BIJ ABAB WANT JE SLAAT ACHTEROVER VAN DE TARIEVEN!!

 • no-profile-image

  willem

  komt dit ook voor vermeerderaars, dan willen we misschien wel van veranderen van acc. kantoor.

 • no-profile-image

  frank steenbreker

  Dag willem,

  In 2008 zijn we vanuit ABAB gestart met 'Mijn ABAB': een portaal op internet waar klanten hun eigen resultaten per kwartaal kunnen volgen en vergelijken met collega's. De uitkomsten van het onderzoek bij vleesvarkensbedrijven worden verwerkt als kengetallen in 'Mijn ABAB'. De zeugenhouderij loopt hierin mee en volgt. De bedrijfsvergelijking via 'Mijn ABAB' volgt nu al, maar wordt daarna ook verder aangevuld met nieuwe kengetallen. Terugkomend op jouw vraag: 'meld je zeker aan en geef aan welke behoefte jij hebt aan nieuwe kengetallen. Dit kunnen we dan versneld opnemen in 'Mijn ABAB' En nieuwe klanten zijn altijd welkom.

  Met vriendelijke groeten,

  Frank Steenbreker
  Agrarisch bedrijfsadviseur ABAB
  (frank.steenbreker@abab.nl)

 • no-profile-image

  Peter de Brouwer

  Als het niet veel werk is wil ik wel meedoen.
  gr Peter de Brouwer.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.