Home

Achtergrond 162 x bekeken

Aantallen reacties op vacatures groeien sterk

Het aantal mensen dat reageert op een personeelsadvertentie is in de laatste drie maanden van het vorige jaar sterk gestegen.

Werkgevers die een vacature plaatsten in de Volkskrant, NRC Handelsblad, nrc.next of Trouw zagen sinds oktober zelfs tweemaal zoveel sollicitaties, meldt uitgeverij PCM Media vandaag.

Ook vacaturesite Monsterboard zag het aantal sollicitaties groeien. Volgens een woordvoerder is het aantal werkzoekenden in het najaar altijd wat hoger dan in de rest van het jaar. "Maar in november was het aantal sollicaties opvallend hoog'', zei een woordvoerster zonder cijfers te kunnen noemen. Vooral het aantal reacties op vacatures voor leidinggevende functies groeide volgens PCM.

Het aantal vacatures is vorig jaar juist met 7,3 procent gedaald, bleek vorige week uit cijfers van Nielsen Media Research. Het aantal vacatures beweegt min of meer tegengesteld aan de werkloosheid. Die is in Nederland langzaam aan het oplopen, bleek deze maand uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.