Home

Achtergrond 429 x bekeken

Aanhoudend winterweer

Op de meeste plaatsen daalt de temperatuur vannacht tot matige vorst en morgenochtend blijft het op veel plaatsen vriezen. Daarbij schijnt vooral in de zuidelijke provincies de zon, terwijl het in het noorden al vlot bewolkt raakt.

In de loop van de dag kan morgen ook wat regen of sneeuw vallen. In de rest van het land verloopt deze dag droog, maar wel met steeds meer bewolking. De wolkenvelden breiden zich zoetjesaan uit naar het midden en later op de dag mogelijk ook naar het zuiden van het land. De temperatuur loopt op tot ongeveer plus 5 graden in het waddengebied en langs de Noord-Hollandse kust en tot min 1 graad in het zuidoosten en oosten.

De wind draait stilaan naar het zuidwesten, aan zee naar het westen tot noordwesten en neemt toe tot zwak of matig, kracht 2 tot 3, aan zee tot matig, kracht 3 of 4. In het noordelijk kustgebied waait het later vrij krachtig, soms krachtig, windkracht 5 tot 6. Morgen brengt een westelijke wind bewolking en regen en in het binnenland sneeuw of natte sneeuw. De temperatuur ligt overdag in het zuidoosten rond het vriespunt, in het noordwesten wordt het ongeveer plus 5 graden. Maandag start met sneeuw, maar later op de dag wordt het helder en dan stroomt weer vrieskou binnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.