Home

Achtergrond

Aangeslagen Wilders: dit is een zwarte dag

PVV-leider Geert Wilders is totaal verrast door het besluit dat het Openbaar Ministerie (OM) hem toch moet vervolgen voor anti-islamitische uitspraken.

"Dit is een hele zwarte dag voor mij en voor de vrijheid van meningsuiting. Ik ben er door aangeslagen. Ik had het absoluut niet verwacht'', zei hij vandaag in een eerste reactie. Wilders is er nog altijd van overtuigd dat hij met zijn uitspraken binnen de wet is gebleven en verwacht daarom dat er uiteindelijk niets anders dan vrijspraak volgt.

Hij noemt het besluit van het gerechtshof in Amsterdam een "aanslag op de vrijheid van meningsuiting''. Volgens Wilders "zetten ze de vrijheid van meningsuiting opzij''. Het Tweede Kamerlid vindt het erg dat niet alleen hij straks voor de rechter moet verschijnen. "Ook de honderdduizenden mensen die op de PVV hebben gestemd en iedereen die kritiek heeft op de islam, moeten terechtstaan'', zei Wilders.

Hij betreurt het verder dat de rechtszaak waarschijnlijk lang gaat duren en "tonnen met geld'' gaat kosten. Wilders stelde dat de uitspraak van het hof het voortbestaan van de Partij voor de Vrijheid in gevaar brengt, omdat de partij afhankelijk is van giften. "De tonnen die we kwijt zijn aan kosten, kunnen we onmogelijk opbrengen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.