Home

Achtergrond 387 x bekeken

ANWB geeft tips voor auto bij strenge vorst

De komende nacht gaat het zeer streng vriezen.

Op sommige plaatsen kan het wel -15 graden worden. De ANWB heeft op zijn website tips gezet hoe automobilisten hun voertuig kunnen voorbereiden op deze voor Nederland inmiddels extreem lage temperaturen.

Een van de meest voorkomende mankementen is de vastgevroren handrem. Vooral de handremkabels vriezen nog wel eens vast. Een warme föhn of een zakje warm water tegen de kabels wil nog wel eens helpen, aldus de ANWB Wegenwacht. Deze middelen kunnen autobezitters ook gebruiken als het autoslot is dichtgevroren. De Wegenwacht adviseert verder om rubberen randen rond portieren vochtvrij te houden en in te vetten.

De auto ijs- en sneeuwvrij maken is eveneens van belang. Sneeuw kan tijdens het rijden van het dak op de vooruit glijden en de ruitenwisselinstallatie beschadigen. Bovendien zijn slecht schoongemaakte ruiten slecht voor het zicht.

De ANWB Wegenwacht krijgt vaak vragen van dieselrijders of ze een kleine hoeveelheid benzine moeten toevoegen aan de brandstoftank om vervlokking van koude diesel te voorkomen. "Niet nodig en bovendien slecht voor de motor'', zegt de ANWB. De oliemaatschappijen passen diesel tegenwoordig zelf aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.