Home

Achtergrond 220 x bekeken 8 reacties

AID: extra aandacht emissiearm aanwenden mest

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw voerde in 2008 ruim 2200 controles uit op het emissiearm aanwenden van dierlijke mest.

Ruim 80 procent van de gevallen voldeed volledig aan de regelgeving.

Vanwege aangescherpte regelgeving waren de controles vooral gericht op het correct aanwenden van drijfmest op bouwland. Het werkresultaat liet echter vooral op grasland vaak te wensen over, aldus de AID.

Het niet naleven van uitrijdbepalingen kan resulteren in een waarschuwing of een proces-verbaal. Een overtreding kan ook leiden tot korting op de inkomenssteun.

Vanaf 1 februari controleert de AID extra op het emissiearm aanwenden van dierlijke mest op bouw- en grasland. De controles vinden zowel tijdens als na het uitrijden plaats.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  er is weer stront aan de knikker voor de AID

 • no-profile-image

  boer met de pet

  tis toch niet te geloven ze gaan de regels weer te boven gewoon masaal uut rieden, morgen ,de hele week ,en vorst in of niet gewoon jagen

 • no-profile-image

  rare fries

  We gaan weer achter de hardwerkende boeren aan jagen, lekker opjagen die rare criminelen die alleen hun land willen bemesten.

 • no-profile-image

  boer

  wat een luizig armietierige baan heeft een ambtenaar van de AID, hoe diep kun je zinken!!!!!!!!

 • no-profile-image

  K.G.B.

  De KLOPJACHT is weer begonnen!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Europese

  Dit gaat helemaal nergens over, mijn Duitse collega's zijn momenteel volop bezig met de ketsplaat bovengronds mest uit te rijden op grasland.

 • no-profile-image

  Leen

  't Is toch triest. Leve de republiek, leve Brussel, Den Haag, Assen en andere wereldsteden. Welke krachten zijn er nog opgewassen tegen deze ambtenarendictatuur. Een beetje mest aanwenden is bijna een economisch vergrijp terwijl een overpopulatie beesten in de Oostvaardersplassen per ha. meer emissie teweeg brengen en dat blijft onbestraft! Tja, dat is de levende have van de staat.

 • no-profile-image

  word ik nu gek?

  Hoera géén mest meer op het land,daardoor geen eten meer van het land en de meeste mensen verhongeren.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.