Home

Achtergrond 178 x bekeken

17 overtredingen bij controles agrarische transporten

Bij controles van agrarische transporten zijn op 27 januari 17 overtredingen vastgesteld.

Dat melden de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van landbouw en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW).

Uit de controles bleek dat ruim 80 procent van de agrarische transporten voldeed aan de wettelijke normen. De onderzochte vrachtwagens vervoerden dieren, mest en vlees. In acht gevallen is proces-verbaal opgemaakt, terwijl negen anderen een waarschuwing kregen.

De processen verbaal betreffen onder andere overbelading en het vervoer van dieren zonder vervoersdocument. Schriftelijke waarschuwingen zijn uitgedeeld vanwege het niet op juiste wijze reinigen en ontsmetten van de wagen en het niet kunnen tonen van het vakdiploma voor vervoer van dieren.

Een chauffeur van een internationaal vleestransport vervoerde vlees warmer was dan de toegestane 7 graden. Naar de Duitse leverancier van het vlees wordt nader onderzoek ingesteld. AID handhaaft de gezondheids-en welzijnswet voor dieren en de transportverordening. De IVW ziet toe op overbelading.

Of registreer je om te kunnen reageren.