Home

Achtergrond 1 reactie

Zorgverzekering voor konijnen

Het kan al met honden en katten. En vanaf deze week is het ook mogelijk met konijnen: je huisdier verzekeren tegen ziektekosten.

Petplan claimt vandaag de eerste te zijn in Nederland die deze polis aanbiedt. Het konijn is volgens het bedrijf een zeer populair huisdier aan het worden. In ons land worden er al 750.000 als troeteldier gehouden. De knagers hebben in veel gezinnen dezelfde status als een hond of kat. Ze lopen los in huis en zijn zindelijk.

De zorgverzekeringsmarkt voor huisdieren kent een groei van 10 tot 20 procent per jaar. Van de bijna zes miljoen honden, katten en konijnen is nu nog geen 2 procent verzekerd.

De konijnenverzekering varieert in prijs van 5,95 tot circa 15 euro per maand. Dat is afhankelijk van het pakket en de eventueel gekozen aanvullende verzekering, aldus directeur Nico Schuurbiers van Petplan, een onderdeel van Unigarant.

Onder de goedkoopste versie vallen zaken als dierenartsconsult, operaties, medicijnen en inentingen. Bij de duurste versie zijn onder meer ook gemaakte kosten in het buitenland en kosten voor crematie gedekt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rik

    Deze week op de radio gehoord: hond onder de auto, dokterskosten iets van € 1100,- Verzekering betaald niet omdat de kosten de "dagwaarde" overschrijden. Dus is de hond total loss verklaard. Overigens is de hond nu kerngezond volgens de eigenaar.
    Wat is de dagwaarde van een konijn? € 1,50 per kilo? Dan kun je de konijnen bij mij ook verzekeren voor zelfs € 3,95/mnd

Of registreer je om te kunnen reageren.