Home

Achtergrond

'Zimbabwe krijgt nieuwe grondwet'

Zimbabwe krijgt een nieuwe grondwet en het komende jaar komen er geen nieuwe verkiezingen.

Dat zijn de Zimbabwaanse regering en oppositie overeengekomen, meldde de Zuid-Afrikaanse krant Business Day vandaag.

President Robert Mugabe en MDC-leider Morgan Tsvangirai bereikten donderdag laat een akkoord over machtsdeling in Zimbabwe. De details van de overeenkomst worden pas maandag bekendgemaakt, zei de Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki, die bemiddelde in het conflict.

Volgens de krant blijft Mugabe president, een functie die hij al 28 jaar vervult. Er komen twee vicepresidenten. Tsvangirai wordt regeringsleider en krijgt ook twee vicepremiers. Mugabe en Tsvangirai gaan samen de ministers benoemen, aldus Business Day.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.