Home

Achtergrond 301 x bekeken

Wisselende snijbloemenomzet in augustus

De omzet van veiling FloraHolland dook afgelopen maand 10% onder de omzet van vorig jaar augustus.

Bij de snijbloemen waren de prijzen zeer wisselend, verder stonden de prijzen van zowel kamer- als tuinplanten onder druk.

De zomerbloemen deden het afgelopen maand bij FloraHolland beter dan in augustus 2007, onder meer bij lisianthus, hortensia en zonnebloemen. De prijsvorming van lelies stond behoorlijk onder druk: er was een groot aanbod, wat de prijs ten opzichte van augustus 2007 deed zakken met 12 cent. Ook zakte de prijs van zantedeschia: er was veel aanbod en daarnaast werd de kwaliteit ervan onder druk gezet door het matige weer. Hierdoor zakte de prijs met 7,5 cent ten opzichte van augustus 2007.

Bij de kamerplanten werd er 6,7 procent minder omgezet dan in 2007. De middenprijs was bij phalaenopsis bijvoorbeeld 26,6 procent lager en kwam uit op 3 euro 57. Verder viel de potroos op: ondanks een minder grote aanvoer was de prijs 8,4 cent lager. Ook de prijs van spathiphyllum was met 18 centeen stuk lager dan in 2007. Ook de tuinplanten waren niet in trek: de tuinplantenomzet was 10 procent lager bij 4,4 procent minder stuks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.