Home

Achtergrond

Winst General Mills laatste fiscaal kwartaal 9 procent

Voedingsconcern General Mills heeft het eerste kwartaal van fiscaal 2009 minder succesvol afgesloten dan het kwartaal ervoor.

Vooral dankzij hogere grondstofprijzen die General Mills maar gedeeltelijk doorberekende daalde de winst 3,6 procent. De verkopen stegen wel, met 14 procent.

De winst van de General Mills producent van onder meer ijs, verpakte groenten en ontbijtgranen komt uit op 444 miljoen euro. De omzet bedroeg 2,4 miljard euro in de 13 weken tot 24 augustus. Volgens bestuursvoorzitter Ken Powell blijft de vraag wereldwijd solide.

Internationaal groeide de omzet met 15 procent tot 484 miljoen euro. In Europa groeide het verkochte volume met 14 procent. De omzet van de divisie bakkerijproducten en foodservice (zoals maaltijden) steeg 17 procent tot 363 miljoen euro.

Volgens topman Powell, die een jaar geleden de leiding over de firma overnam, zijn de vooruitzichten goed. "De grondstofprijzen dalen waardoor we prijzen niet meer zo drastisch hoeven aan te passen. Het lagere verkochte volume toont aan dat de consument prijsverhogingen niet langer meer pikt."

Of registreer je om te kunnen reageren.