Home

Achtergrond 2 reacties

Windmolens op land meer concentreren

Windmolens moeten niet her en der in het land worden geplaatst, maar worden geclusterd op windturbineparken.

Het kabinet hoopt op die manier het toenemend verzet tegen de bouw van steeds grotere windmolens tegemoet te komen, is te lezen in de Vrom-begroting 2009.

Een intensieve campagne voor windenergie moet eveneens hieraan bijdragen. In 2009 moet circa 500 megawatt windenergie op land worden gerealiseerd, wat neerkomt op circa 165 windmolens. Tevens zoekt het kabinet ruimte voor nog eens 2000 megawatt windenergie na 2011.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Arthur Vermeulen

    Inderdaad. De onderlinge afstand moet ongeveer 4 tot 5 keer de rotordiameter zijn om te voorkomen dat ze elkaar teveel uit de wind houden en teveel in elkaars turbulentie staan. De ruimte er tussen is trouwens nog steeds heel goed bruikbaar voor van alles en nog wat. Bijvoorbeeld agrarische activiteiten.

  • no-profile-image

    Cor Bone

    Waarom komt men daar nu pas mee? Het is voor de leek al lang een vraag waarom die dingen zo ver uit elkaar staan? Ook op plaatrsen waar ze zijn samengebracht. Of heeft dat met de windvang o.i.d. te maken?

Of registreer je om te kunnen reageren.