Home

Achtergrond

Werkloosheid VS loopt onverwacht snel op

De werkloosheid in de Verenigde Staten is in augustus onverwacht sterk gestegen tot 6,1 procent van de beroepsbevolking.

De werkgelegenheid nam in dezelfde maand met 84.000 banen af, de achtste maandelijkse daling op rij. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vandaag bekend.

De arbeidsmarkt is daarmee sterker verslechterd dan analisten hadden voorzien. Zij mikten met een werkloosheidspercentage van 5,7 procent op een stabilisering ten opzichte van juli. Het aantal banen, exclusief de landbouwsector, zagen ze met 75.000 afnemen.

De afname van het aantal banen verloopt in een hoger tempo dan eerder gedacht. Het banenverlies in juli werd bijgesteld tot 60.000, in plaats van de eerder gemelde daling met 51.000 banen. In juni gingen volgens de meest recente cijfers 100.000 banen verloren. Ook voor deze maand werd eerder uitgegaan van een verlies van 51.000 banen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.