Home

Achtergrond

Weg vrij voor waterstofauto in EU

Het Europees Parlement heeft de weg vrijgemaakt voor auto's die op waterstof rijden.

Het parlement stemde vandaag unaniem in met de type-eisen voor zulke nieuwe auto's.

"Waterstofauto's zijn een alternatief voor gewone motoren op benzine en diesel. Dat kan flink wat olie en CO2 besparen'', zei het Duitse Europarlementslid Anja Weisgerber, die het parlementsoordeel had opgesteld.

PvdA'ster Dorette Corbey is blij met de grote steun. "Dit is een signaal aan de industrie dat ze aan de slag kunnen'', zegt de PvdA'ster die namens het Europarlement de autobrandstof volgt. "Dit past heel goed bij ons streven naar meer auto's die geen CO2 uitstoten: elektrische auto's voor de stadsritten en waterstofauto's voor de lange afstanden.''

Het parlement roept de Europese Commissie op om meer vaart te zetten achter de bouw van waterstoftankstations. Nu zijn er pas veertig in de hele Europese Unie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.