Home

Achtergrond 158 x bekeken

Weer journalist vermoord in Rusland

Een journalist is woensdag in een ziekenhuis in de Zuid-Russische republiek Dagestan bezweken aan de verwondingen die hij opliep toen hij dinsdagavond werd beschoten tijdens een rit in zijn auto.

Dat meldde de politie. Het is de derde keer in korte tijd dat een journalist door geweld om het leven komt in Rusland. Het meest recente slachtoffer, Abdullah Alisjajev, werd door twee onbekende schutters onder vuur genomen en liep hoofd- en schouderwonden op. Een operatie in het ziekenhuis mocht niet baten.

Zondag werd in het naburige Ingoesjetië een andere journalist, Magomed Jevlojev doodgeschoten. Hij was een uitgesproken tegenstander van Moskou en de Moskougezinde regering in de deelrepubliek. Hij werd in het hoofd geschoten in een politieauto, volgens de autoriteiten nadat hij een wapen probeerde te bemachtigen.

In maart werd de voorzitter van de staatsomroep in Dagestan doodgeschoten terwijl hij in zijn auto zat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.