Home

Achtergrond 136 x bekeken

Week 39: markt rustig, productie ruim

De vraag en bestellingen van eieren wisselt wat. De interesse van de retail is niet echt bijzonder groot, maar de industrie is redelijk kooplustig. De verwerkers lijken zelf ook een redelijke afzet te realiseren. In grote lijnen lijkt het beeld wat dat betreft op de situatie van de afgelopen week. Over het algemeen zit er in de prijs van de scharreleieren in de kleinverpakking deze week niet bijster veel beweging.

Volgens enkele pakstations kruipen de prijzen van kooieieren en scharreleieren vanwege de toenemende activiteiten van de industrie weer wat verder naar elkaar toe. Men verwacht overigens wel dat het tij van deze tendens, op termijn weer ten gunste van de scharreleieren zal keren.

Dit is o.a. het gevolg van de steeds verder groeiende productie van scharreleieren t.ov. kooieieren, want er zijn op dit moment wat geluiden in de markt, dat een aantal kooihennen houders de bedrijfsvoering zal staken.

De productie van eieren is op dit moment ruim van omvang, maar doordat de vraag van de industrie op een heel behoorlijk peil ligt, heeft men, zeker in het kooisegment, geen probleem om het lopende aanbod weg te werken.

De afzet van eieren naar derde landen is niet bijzonder groot, maar er worden toch nog wel wat hoeveelheden kleine M eieren gevraagd.

Al met al, een vriendelijk marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.