Home

Achtergrond 139 x bekeken 1 reactie

Week 38: vraag kooieieren stijgend

Vorige week tekende zich al een wat vriendelijker marktbeeld voor kooieieren af. Deze week zet deze tendens zich versterkt voort. De vraag vanuit de industrie is flink aangetrokken. Het bakseizoen is duidelijk begonnen, wat zich uit in hogere prijzen. De vraag vanuit de detailhandel blijft hierbij wat achter, maar verwacht wordt dat de consumptie en daarmee de bestellingen de komende weken zullen aantrekken.

Binnen het marktsegment van scharrel- en vrije uitloop eieren is het huidige aanbod nog net voldoende om in de vraag te kunnen voorzien. Maar naar verwachting zal de krapte in dit segment in het vierde kwartaal toenemen met hogere prijzen tot gevolg.

De export loopt onveranderd vrij vlot door. De prijzen zijn nog altijd aan de lage kant, waardoor ook de vraag vanuit landen buiten Europa goed is.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kippetje

    scharrelboeren geen probleem ga gewoon door want in het 4de kwartaal kunnen de prijzen misschien wel omhoog omdat die van de kooi (wel een eerlijke prijs) anders hoger staan dan jullie notering

Of registreer je om te kunnen reageren.