Home

Achtergrond

Week 37: wisselende inschatting slachtkippenmarkt

De prijsontwikkeling van uitgelegde witte en bruine kippen gedraagt zich tegendraads. Stegen in voorgaande jaren de prijzen in deze tijd, dit jaar wil die tendens nog niet erg doorzetten. In België stegen de prijzen voor de witte en bruine kippen op de markt in Deinze met een cent.
De prijzen liggen er echter nog onder het Nederlandse niveau. De noteringen in Nederland bleven, na de stijging vorige week, onveranderd. Daarbij valt op te merken dat de NOP wat steviger aanzet dan de Barneveldse beurs. De NOP-notering ligt vijf cent boven die van Barneveld. Doorgaans is het verschil beperkt tot een of enkele centen. Dit illustreert de wisselende inschattingen van de markt.

De prijzen voor uitgelegde moederdieren zitten wel in de lift. NOP en Barneveld verhoogde de notering met resp. twee en drie cent. Hoewel het nog vijf cent te gaan is naar het niveau van vorig jaar, lijkt de terugkerende rust aan het afzetfront een positief effect te hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.