Home

Achtergrond 3 reacties

Week 37: prijzen kooieieren stijgend

De dalende prijstendens voor kooieieren is deze week tot stilstand gekomen. Er kan zelfs een kleine plus in de prijzen genoteerd worden. Vooral de oplevende vraag vanuit de industrie heeft tot een wat vriendelijker marktbeeld geleid.

De stemming in de markt voor scharrel- en vrije uitloop eieren is onveranderd ten opzichte van de voorgaande weken. De vraag naar deze eieren neemt toe en het aanbod blijft hierbij steeds meer achter. De toegenomen schaarste zal naar verwachting de prijzen in dit segment verder opstuwen. Deze vraag- en aanbodsituatie kan nog wel enkele maanden aanhouden.

De vraag vanuit de industrie is eerder aangetrokken dan vorige week nog werd verwacht. Het bakseizoen is aanstaande wat tot meer bestellingen heeft geleid. De prijzen zijn dan ook enigszins gestegen ten opzichte van vorige week.

De export loopt redelijk vlot door, dankzij het nog altijd lage prijsniveau en de wat gunstiger koers van de euro ten opzichte van de dollar.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kippetje

  als er zoveel vraag is naar scharreleieren dan zal er misschien wel 0.02 ct bij komen geweldig want als er een beetje minder vraag is gaat er ook maar 0.30 ct af knap van de eierhandel

 • no-profile-image

  witkip

  Zie hier inderdaad de macht van de handel Kooi-prijs daling tot staan gebracht levert 20 ct meer op
  De grotere vraag naar scharrel, terwijl de aanvoer achterblijft levert 2 ct op ???
  Mensen , scharrel wordt echt geen vetpot.!!!!

 • no-profile-image

  kip

  Ik denk dat we met name voor de grote scharreleieren een goede hebben voor de tijd van het jaar, alleen zullen de voer prijzen moeten zakken en wel heel snel.

Of registreer je om te kunnen reageren.