Home

Achtergrond 162 x bekeken

Week 36: vrije kuikens weer duurder

Het aanbod van levende kuikens is niet te ruim. Op de Barneveldse beurs stegen de prijzen voor niet-contractgebonden lichte en zware kuikens met twee cent. De basiscontractprijs lijkt zijn laagtepunt te hebben bereikt en bleef voor de vijfde achtereenvolgende week ongewijzigd; € 0,765 per kg voor levering in week 37.

De markt voor kuikenvlees is deze week opnieuw wat vriendelijker. De afzet van botproducten, zoals bouten, poten, vleugels, zowel vers als diepvries, blijft prima verlopen tegen vaste prijzen. Daarnaast fleurt ook de filetmarkt iets op. Dat is vooral te danken aan de acties van de retailers.

De afzet naar het Verenigd Koninkrijk blijft echter problematisch. De Britse consument is terughoudend en lijkt even niet te weten wat hij wil. Enerzijds is er de sterke lobby meer diervriendelijke producten te kopen, anderzijds is er de druk op het huishoudbudget. Ook is de binnenlandse productie van kuikenvlees nog rijkelijk in verhouding tot de afzetmogelijkheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.