Home

Achtergrond

Week 36: prijzen kooieieren dalen

Er is opnieuw sprake van dalende prijzen voor kooieieren. Het marktbeeld van vorige week zet zich dus door. Discounters stappen steeds meer volledig over op scharreleieren. In combinatie met een gelijkblijvend aanbod zet dit de prijzen van kooieieren onder druk. Omgekeerd leidt de toenemende vraag naar scharreleieren tot oplopende prijzen in dit segment.


De industrie lijkt voldoende bevoorraad te zijn en is afwachtend. Ook in dit marktsegment is sprake van een neerwaartse prijstendens. Ondanks de afloop van de vakanties trekt de vraag nog niet echt aan. Met het oog op het naderende najaarsseizoen is de verwachting dat dit over enkele weken wel zal gebeuren.


De export loopt, dankzij de lagere prijzen en de lagere koers van de Euro ten opzichte van de Dollar wel redelijk vlot door, ondermeer naar het Midden Oosten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.