Home

Achtergrond 3 reacties

Website en brochure informeren Poolse werknemers

Het ministerie van Sociale Zaken gaat Poolse werknemers in Nederland uitgebreid informeren over hun rechten en plichten via een aparte Poolstalige website en informatiebrochure.

Die bevatten onder meer gegevens over sociale zekerheid, ziektekosten, wonen, onderwijs en taal.

Minister Piet Hein Donner heeft website en brochure vandaag gespresenteerd op zijn departement, in aanwezigheid van de Poolse ambassadeur in Nederland en vertegenwoordigers van de Poolse gemeenschap.

Volgens de minister vallen Poolse werknemers minder snel ten prooi aan malafide uitzendbureaus en huisjesmelkers als ze goed zijn geïnformeerd. "Bovendien vinden slechte ervaringen hun weerklank in Polen'', aldus Donner. "Dat maakt Nederland voor Poolse werknemers minder aantrekkelijk, terwijl we ze nog steeds hard nodig hebben.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Diana

  De website is: www.polski.szw.nl

 • no-profile-image

  G.E. Doogd

  Het zou zinvol zijn als het min. van sociale zaken een informatie brochure over het gedoog beleid in Nederland uit zou geven.
  Het gedogen van de voordeur koffieshop en strafbaarstellen de thuis teelt van wiet.
  Illegalen worden gedoogd, belasting ontduiking, criminaliteit, misdaden door medelanders, alleen de werkenden Nederlanders moeten zich aan duizenden regeltjes houden, anders staan er honderden controle diensten klaar om bonnetjes uit te schrijven

 • no-profile-image

  Chris den Ouden

  Heel goed!
  Probeer dit initiatief in het pools bekend te maken en wat is de naam van de website?

  groet
  Chris

Of registreer je om te kunnen reageren.