Home

Achtergrond

WannaBeCool: coole klimaatlessen voor scholieren

Naast rekenen, taal en geschiedenis krijgen kinderen op basisscholen in Nederland nu ook lessen om te leren voorkomen dat de aarde te snel opwarmt.

Op een basisschool in Vleuten gaf Fabiënne de Vries samen met Olof van der Gaag van Stichting Natuur en Milieu vandaag de eerste klimaatles van Nederland.

Deze klimaatles is de aftrap van het digitale en interactieve klimaatproject WannaBeCool?, een initiatief van Stichting Natuur en Milieu. In de lessen leren kinderen dat iedereen iets kan doen tegen klimaatverandering.

Volgens Van der Gaag maken veel kinderen zich bezorgd over het milieu. "Veel kinderen weten dat het niet goed gaat met de ijsbeer bijvoorbeeld. Daar willen ze best iets voor doen.'' Volgens Van der Graag kun je kinderen bijvoorbeeld leren de computer uit te zetten als je er niet op bezig bent.

Verder moeten videoclips, games en interactieve animaties kinderen op een speelse manier laten ontdekken wat de effecten zijn van bepaalde keuzes in hun eigen consumptiegedrag en hoe ze gemakkelijk energie kunnen besparen. Zevenduizend basisscholen in Nederland krijgen komende weken het lespakket van de Stichting Natuur en Milieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.