Home

Achtergrond

Vrouwen hebben meer nachtmerries dan mannen

Vrouwen hebben vaker nachtmerries dan mannen.

Ook hebben vrouwen meer emotionele dromen. Dat blijkt uit een Britse studie onder 170 slapers, waar de BBC donderdag over schreef.

De deelnemers aan het onderzoek moesten hun laatst gedroomde droom opgeven. Een op de vijf mannen had een angstige droom gehad. Bij de vrouwen lag dat aantal significant hoger; een op de drie vrouwen meldde een nachtmerrie. De onderzoekers van de Universiteit van West-Engeland telden bij mannen en vrouwen wel evenveel dromen.

Hoe het kan dat vrouwen zo onrustig slapen komt uit dit onderzoek niet naar voren. Eerder suggereerden wetenschappers dat het te maken heeft met de verandering van temperatuur in het lichaam rond de menstruatie. Vlak voordat vrouwen ongesteld worden, blijken ze levendiger en angstiger te dromen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.