Home

Achtergrond

Vrachtwagenchauffeurs willen fors meer loon

Vrachtwagenchauffeurs hebben woensdag al actie gevoerd voor een forse verbetering voor hun inkomen.

In de cao-onderhandelingen die donderdag beginnen, eisen de vakbonden een inkomensverbetering van 6 procent. Onderzoek heeft uitgewezen dat vrachtwagenchauffeurs wel 20 en soms 30 procent minder verdienen dan mensen in vergelijkbare beroepen, aldus vakbondsbestuurder Jan Heilig van FNV Bondgenoten.

Vandaag zetten chauffeurs voor het kantoor van brancheorganisatie TLN een grote truck met oplegger neer vol handtekeningen ter ondersteuning van hun eisen.

De achterstand viel niet zo op, omdat chauffeurs vaak lange werkweken maken, aldus Heilig. "Ze moeten het hebben van de overuren. Straks kan dat niet meer'', legt Heilig uit. Want vanaf 2011 mogen chauffeurs gemiddeld hoogstens 48 uur per week werken. "Dus moeten we wat doen aan de basis van de beloning. We eisen 6 procent in een jaar. Werkgevers kunnen niet meer ontkennen dat er achterstand is, want dat blijkt uit het rapport van hun eigen club, de AWVN.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.