Home

Achtergrond

Voor eind van het jaar aanmelden voor fosfaatverrekening 2008

Als het seizoen er straks op zit is het tijd om de mestboekhouding weer af te ronden. Indien er afgelopen jaar te veel fosfaat is gebruikt kan de fosfaatverrekening mogelijk een uitkomst bieden. Hiervoor moet de agrariër zich wel uiterlijk 31 december 2008 aanmelden.

Bij fosfaatverrekening mag een hogere fosfaatgebruiksnorm worden gebruikt die maximaal 20 kilo fosfaat per hectare bouwland per jaar boven de norm ligt. Het volgende jaar moet dit echter wel gecompenseerd worden en mag er dus minder fosfaat worden gebruikt. Fosfaatverrekening kan niet twee opeenvolgende jaren gebruikt worden.

Bij niet tijdige aanmelding mag in 2008 geen gebruik worden gemaakt van de verhoogde fosfaatgebruiksnorm. Aanmelden kan op de site van het LNV-loket via Mijn dossier > Opgeven & aanvragen. > Mest > Aanmelding fosfaatverrekening.

Meer informatie Het LNV-loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.