Home

Achtergrond 1 reactie

Voedselprogramma VN koopt recordlading gerst

Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) heeft meer dan duizend ton gerst gekocht voor de Sahrawi-vluchtelingen in Zuidwest-Algerije. Het is de grootste hoeveelheid gerst die het WPF sinds het ontstaan in 1962 heeft aangekocht.

Dat maakte de directeur van het WFP voor Algerije zondag bekend. De gerst is bestemd voor tienduizenden vluchtelingen uit de Westelijke Sahara (ten zuiden van Marokko), die nabij het Algerijnse stadje Tindouf verblijven, in vrijwel totale afhankelijkheid van hulporganisaties.

De vluchtelingen wonen daar al meer dan dertig jaar in afwachting van betere tijden. Marokko en onafhankelijkheidsbeweging Polisario kunnen het niet eens worden over wie het gebied mag besturen. In 1991 bewerkstelligden de Verenigde Naties een staakt-het-vuren. Een VN-troepenmacht bewaakt de naleving.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    door dit soort oorlogen hou je in afrika hongersnood en vluchtelingen,en wij in het westen moeten ons maar verantwoordelijk voelen voor deze ellende

Of registreer je om te kunnen reageren.