Home

Achtergrond

Vlaamse partij wil schooldag van acht tot zes

De Vlaamse partij Groen denkt de verkiezingen komend voorjaar te winnen met een plan voor schooldagen van acht uur 's ochtends tot zes uur 's avonds.

De kinderen krijgen tussen de gewone lessen lange ravotpauzes, veel sport en muziek. ”Zo’n onthaaste schooldag is een fantastisch instrument in de strijd tegen doelloos rondhangende kinderen. Bovendien lost het een deel van de problemen met kinderopvang op”, zegt voorzitter Mieke Vogels van de partij woensdag in krant Gazet van Antwerpen.

In het voorstel krijgt elke schoolklas twee leerkrachten, die werken in ploegendienst. Eén juf of meester van acht tot drie uur, de ander van één tot zes uur. De partij deed het idee op in Italië. Daar schijnt de ’onthaaste schooldag’ al te werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.