Home

Achtergrond 298 x bekeken

Vitamine D in champignon stijgt na lichtbehandeling

Het vitamine D-gehalte in champignons stijgt aanzienlijk als ze behandeld worden met gepulseerd licht.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse groente- en fruitverwerker Dole. Vitamine D beschermt tegen vrije radicalen die kanker en hartaandoeningen veroorzaken.

Het gepulseerde licht is feller dan de zon en wordt met korte intervallen op de champignon geflitst. Het was al bekend dat licht het vitamine D-gehalte sterk kan laten toenemen. "Wij helpen de natuur slechts een handje bij wat ze zelf voor elkaar probeert te krijgen," vertelt Gary Schroeder, directeur van Dole Mushrooms.

Volgens voedingswetenschapper Robert Beelman van de universiteit van Pennsylvania suggereert nieuw onderzoek dat champignons, of stoffen uit champignons, wellicht nuttig kunnen zijn bij het genezen van kanker en hartaandoeningen. Hij pleit daarom voor meer onderzoek naar de gezondheidseffecten van de champignon en ziet deze ontdekking als een goede aanzet. Beelman ontdekte al dat witte champignons de enige niet dierlijke voedingsoort is die vitamine D bevat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.