Home

Achtergrond 202 x bekeken 6 reacties

'Vion moet nog bewijzen een betrouwbare partner te zijn'

Het varkensvleesconcern Vion moet nog bewijzen dat het een betrouwbare partner is voor varkenshouders.

De bedrijven waaruit Vion is opgebouwd, bleken in het verleden niet altijd even betrouwbaar te zijn. Dat zei professor Xavier Gellynck van de faculteit Landbouweconomie van de Universiteit Gent gisteren op een symposium van de Vlaamse Vereniging van Varkenshouders (Veva) en de Belgische afdeling van de European Pig Producers.

Het creëren van een vertrouwensbasis tussen de slachterijen en vleesvarkenshouders is volgens Gellynck nodig om tot een betere samenwerking te komen in de varkensvleeskolom. Die samenwerking is nodig om het varkensvlees optimaal af te stemmen op de wensen van de consument. Daarmee kan de Europese varkensvleessector zich onderscheiden van buitenlandse concurrenten.

De import van varkensvlees vormt een bedreiging voor de Europese varkensvleessector volgens Gellynck. De EU importeert al varkensvlees uit de Verenigde Staten en Chili. "Op termijn gaan Brazilië en Canada ook varkensvlees naar Europa exporteren. Europees varkensvlees moet zich dan onderscheiden van vlees van buiten de EU", zegt Gellynck.

Paul Jansen, directeur Public Affairs bij Vion, stelt dat vleesvarkenshouders bij zijn bedrijf via FarmingNet anderhalf tot 2 cent per kilo meer verdienen met hun vleesvarkens. "Daardoor levert Vion een toegevoegde waarde voor hen. De varkensvleesindustrie zou grotendeels verdwenen zijn zonder Vion", stelt hij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jottum

  Wat is die laatste zin nou weer voor onzin, zonder varkensvleesindustrie zou Vion nooit bestaan hebben!!!

 • no-profile-image

  harm

  beste paul vanwaar deze grootspraak, de sector vraagt al tijden om hogere prijzen voor hun kwalitatieve varkens, ga eens echt in de slag met de superketens en afnemers m.a.w. ga eens echt aan het werk, in plaats van praatjes verkopen!

 • no-profile-image

  varkenslapje

  DJIER,
  Wat een uitspraak DJIER over een bedrijf dat zichzelf tot op heden niet in de markt heeft kunnen zetten voor zijn financiers,(lees Zlto).

  The winning team you mean is changed a lot, but it`s still not a winner !!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  ollander

  Toch zo dom zijn die belgen nog niet, volgens mij legt hij de vinger precies op de goede gevoelige plek!

 • no-profile-image

  DjieR

  There is no place like VION.
  -
  VION The best there is.
  -
  Never change a winning team
  -

 • no-profile-image

  jan

  Echt een visitekaartje voor de fima die Paul Jansen.
  Volgens mij is de arrogantie hem naar zijn hoofd gestegen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.