Home

Achtergrond 825 x bekeken

'Vergeten groenten' in de supermarkten

De zogenoemde vergeten groenten, zoals aardpeer en wortelpeterselie, worden opgenomen in het reguliere groenteschap van de supermarkten. De C1000 voert ze vanaf november in het assortiment. Als het een succes is, volgen er meer.

Dat vertelt Jac Nijskens van de Stichting Vergeten Groenten zondag tijdens het Feest der Vergeten Groenten op De Historische Groentehof in Beesel. Daar worden 24 gangen geserveerd en de langste 'vergetengroententerrine' van Nederland in vier lagen. Het feest is een jaarlijks evenement waar gezamenlijk een eerbetoon aan de vergeten groenten wordt gebracht. In totaal eten 160 mensen aan de terrine.

Nijskens vertelt dat veel vergeten groenten zo lang weg zijn geweest dat sommige groenten voor verschillende generaties weer nieuw is. De belangstelling voor dit eten groeit nu zo hard, dat volgens hem supermarkten er brood in zien. ,,Vanaf 1 november komen bij de C1000 de meest bekende vergeten groenten beschikbaar zoals pastinaak, schorseneren, aardpeer en meiraapjes. Als dat een succes wordt, volgen ook de PLUS Supermarkt en Albert Heijn'', weet Nijskens. Bij de C1000 is niemand bereikbaar voor commentaar.

Om de 'nieuwe groenten' direct tot culinaire hoogte te brengen presenteerde Fontaine Uitgevers zondag in Beesel Onvergetelijke Groenten van Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Han de Kroon. Zij geven in het boek een 'heerlijk beeld' aan namen als rode spruiten, molsla, kardoen, broccoletto, barbarakruid en oerboet; stuk voor stuk groenten die in de vergetelheid zijn geraakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.