Home

Achtergrond 1 reactie

Verdubbeling van aantal mensen op rand van armoede

Het aantal mensen dat op de rand van armoede leeft, is in de afgelopen twee jaar verdubbeld. Wereldwijd dreigen 220 miljoen mensen niet meer voor zichzelf te kunnen zorgen.

Dat concludeert hulporganisatie Care International in een rapport, waar de Britse nieuwszender BBC donderdag over schrijft.
De situatie is zo snel verslechterd omdat hulpgelden op de verkeerde manier worden uitgegeven. Hulp kwam de afgelopen twee jaar vaak te laat, was alleen bedoeld als korte termijn oplossing en was te veel gericht op het redden van levens in plaats van op het herstel van de gemeenschap, stelt Care.

”Het is een schande dat ondanks waarschuwingen geld nog steeds verkeerd wordt uitgegeven”, aldus de directeur van Care in Groot-Brittannië. Hij haalde ook de alsmaar duurder wordende voedselprijzen aan. ”De inactiviteit van de wereld bij het oplossen van de voedselcrisis wordt betaald door de armsten.”

Volgens de hulporganisatie moeten donoren hun hulp beter coördineren. Ook moeten zij zich op de lange termijn vastleggen en zich meer richten op voedselproductie en hulp aan de armen.

Care brengt het rapport kort voor een top van de Verenigde Naties (VN) over de millenniumdoelen naar buiten. Een van die doelen is het halveren van armoede in de wereld. Dinsdag maakte een woordvoerder van de VN bekend dat er vorig jaar ongeveer 925 miljoen mensen honger leden. Dat aantal is 75 miljoen hoger dan de cijfers over 2006.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    hulpgelden worden op de verkeerde manier uitgegeven,dat hebben we wel gezien met Herfkens, heel veel geld blijft aan de strijkstok hangen,dure directeuren,vliegreizen en dure hotels ,er blijft weinig over voor de echte arme mensen

Of registreer je om te kunnen reageren.