Home

Achtergrond 185 x bekeken

Verburg: weinig kans op WTO-akkoord in 2008

Minister Gerda Verburg (Landbouw) acht de kans niet erg groot dat er dit jaar alsnog een akkoord komt bij de wereldhandelsorganisatie WTO.

De minister zei dat zondag bij EU-beraad in reactie op de hernieuwde pogingen van WTO-topman Pascal Lamy deze maand tot een akkoord te komen voor meer vrijhandel, vooral in landbouwproducten. In juli was een grootschalige poging mislukt.

"In de Verenigde Staten en in India zijn dit najaar verkiezingen. En dat zijn de landen waar het in juli om draaide'', zei Verburg. Ze zei het stuklopen te betreuren. Door het ontbreken van een akkoord in de zogeheten Doha-ronde was er bijvoorbeeld geen afspraak mogelijk over producten die milieu- of diervriendelijker zijn. De Europese Unie zet sterk in op dit soort producten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.