Home

Achtergrond 301 x bekeken 7 reacties

Verburg tornt niet aan aangewezen LOG's

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit houdt vooralsnog vast aan de aangewezen Landbouw Ontwikkelingsgebieden, meldt de Stentor.

Hier moeten agrarische bedrijven wat extra mogelijkheden krijgen. Onlangs stelde haar voorganger, oud-minister Veerman in zijn huidige functie als voorzitter van de Vereniging Natuurmonumenten, dat de keuze deze gebieden aan te leggen een verkeerde is geweest.

"Terugkijkend kan iemand anders denken over bepaalde beslissingen'', stelt minister Verburg zaterdag tijdens de Dag van het Platteland in Harderwijk. "Maar de LOG's zijn vastgesteld en daar gaan we samen met de provincies mee verder. We moeten daar niet te snel weer van afwijken.''

Minister Verburg vindt dat natuur en landbouw hand-in-hand moeten gaan. "Het een kan niet zonder het ander. Boeren zeggen dat ze te veel beperkt worden, maar natuurorganisaties zeggen ook dat de boeren nog veel te veel mogelijkheden krijgen. We moeten dat zo goed mogelijk combineren. En als combineren niet kan, moeten we zorgvuldig kijken naar andere oplossingen, zoals het verplaatsen van bedrijven.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Kunnen we Wien niet meer terug krijgen. Hij was de laatste die er echt voor ging. Lijkt mij een zeer goede minister van landbouw! En anders de hele ministerie afschaffen. Is alleen maar ergelijk!

 • no-profile-image

  Klaas

  Bij mij de zelfde vraag als Schreuder. Mochten er binnenkort of over een paar jaar verkiezingen komen, waar moet de landbouw dan op stemmen. Ik zou het echt niet meer weten, dus grote kans dat ik dan maar thuis blijf.

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Niet stemmen is ook stemmen, maar dan op alles.
  Kwestie is wie wil er voor de landbouw en daarmee natuur en milieu opkomen?

 • no-profile-image

  Mark

  Het gaat nog niet zozeer om de minister, maar om de ambtenaren die een minister aansturen. In den haag zitten gewoon te weinig boeren jongens en meiden.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Dus we gaan tijdens de wedstrijd de spelregels toch niet veranderen!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  schreuder

  Een duidelijk signaal van de minister van landbouw als landbouw en natuur strijdig worden verplaatsen we de landbouw.
  Lekker voorspelbaar zo'n CDA minister ............ niet dus!
  Nooit mer stemmen deze partij ......... ben een beetje dom geweest destijds.
  Beter tijdig gekeerd als helemaal gedwaald ........ welk alternatief ?

 • no-profile-image

  boerinnetje

  Het is heel goed dat de LOG gebieden er zijn, zonder dat daar direct ook mega bedrijven gevestigt worden,maar daar wel de gelegenheid er voor is.Verder heb ik een vraagje kan men in het LOG gebied ook een windmolen park aanleggen??? boerinntje

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.