Home

Achtergrond 245 x bekeken 9 reacties

Verburg reserveert 29 miljoen euro voor Oostvaarderswold

Landbouwminister Gerda Verburg heeft alvast 29 miljoen euro laten vastleggen op de begrotingen van 2012 en 2013, voor de aanleg van de natuurverbinding Oostvaarderswold in Flevoland.

Dat staat in de begroting voor 2009. Het geld is nodig om de robuuste verbindingszone tussen de Veluwe en de Oostvaardersplassen versneld te realiseren. De 29 miljoen wordt gebruikt voor het kopen en inrichten van de grond.

Een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Dzsingisz Gabor adviseerde al in 2006 de natuurzone versneld aan te leggen. Edelherten kunnen zich zo bewegen van het ene naar het andere natuurgebied. Met de reservering zegt Verburg dit advies op te volgen.

Voor de natuurzone is nu een gebied van 1.650 hectare aangewezen. Provinciale Staten van Flevoland besloten eerder deze maand het zoekgebied voor aan de zone toe te voegen grond, te verkleinen van 900 naar 280 hectare. In het zoekgebied zitten vijf boeren. Komende maanden wordt met hen onderhandeld over verkoop van hun grond op vrijwillige basis.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miltie

  weer een linkse troetelkind wat miljoenen kost en verkwansing van de landbouw;;voor elk Ha dat naar natuur gaat;word er 4.5 Ha regenwoud gekapt;natuur monument bezit meer dan 100.000 ha grond dus zij werken mee om regenwoud te slopen; n.l. 450.000 Ha ;ministerie van landbouw werkt met subsidie mee aan deze vernieling van de natuur

 • no-profile-image

  gert

  in zimbabwe moesten de boeren ook weg,daar zullen ze nu wel tevreden zijn

 • no-profile-image

  HAY

  Kapitaalvernietiging,terwijl in de oostvaderplassen het fosfaatgehalte in het oppervlaktewater 3keer zo hoog als elders in de Flevopolder bij gangbare landbouw!

 • no-profile-image

  P Drost

  29 miljoen? Als ze ons boeren vatsoenlijk willen uitkopen, dan kan met dit geld zo'n 365 ha aangekocht worden.
  Dus dan moet er nog ongeveer 102 miljoen voor de overige 1265 ha en dan moet het gebied nog omgetoverd worden in natuur en dat kost?????
  Volgens mij gaan er binnenkort weer flinke belastingverhogingne plaatsvinden!!
  Onbegrijpelijk dat er zo makkelijk over wordt gedaan.........
  Wij boeren moeten bloeden voor een paar bronstige herten die ze op de Veluwe ook niet willen. Goed kwoad wordt ik hiervan.

 • no-profile-image

  Theo

  Natuurlijk maak de leefomgeving met veel geld uniek voor de Edelherten ,het probleem komt plus minus 2015 Dan zijn er weer veel te veel en moeten ze afgeschoten worden . Oke daar is dan de dieren partij weer tegen dus laten we ze maar verhogeren.T moraal van dit verhaal de bedenkers van dit plan hebben totaal geen verstand van DIEREN

 • no-profile-image

  Theo

  Alles wat de regering doet in de laatste jaren is everything ass backwards. Het gaat er steeds om dat de boeren moeten verdwijnen. Van al dat natuur geweldt gaat Nederland om zeep.

 • no-profile-image

  j hoving

  Onvoorstelbare verkwanseling van leefbaar Nederland. Wij staan in de weg dus gaan ze grond aankopen op vrijwillige basis met maar liefst 1 koper.
  Lang leve Democratisch Nederland

 • no-profile-image

  kierke

  In dit land is natuur dus belangrijker dan voedsel.

  Links Nederland vergroot het voedseltekort op onze aarde.

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  Ben weer net terug van mijn vakantie op kosten van de staat. Dat doet willem ALEXANDER ook, dus waaarom ik dan ook niet. Hij gaat op vakantie dieren doodschieten, ik niet. Het is meer dan prettig dat de boeren daar verdwijnen en er herten komen (Worden misschien wel naar mij genoemd, Ik heet al Hert...) Hoe meer van deze dieren hoe beter. Natuur en wilde fauna is het belangrijkste in ons land en laten we niet luisteren naar die opgefokte boeren over voedselvoorziening, allemaal kolder. Natuur en dieren in de natuur en geen boeren. dan wordt Nederland pas echt een land. zo boerkes: begin maar weer te schreeuwen over zgn linkse ideeen. Beter linkse ideeen dan stinkende blubber.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.