Home

Achtergrond 162 x bekeken

Veluwe toneel van Uruzgan-oefening

De Veluwe vormt de komende drie weken het centrum van de laatste grote oefening van ruim 1400 militairen die in november naar Afghanistan vertrekken.

Voor de oefening Uruzgan Integration hebben Veluwse plaatsen tijdelijk Afghaanse namen gekregen. Zo heet Ede tot 11 oktober Tarin Kowt.

De militairen zijn afkomstig van land- en luchtmacht. De kern wordt gevormd door de 11 Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. De meeste militairen nemen in Uruzgan deel aan de zogenoemde Battle Group, de geniecompagnie en logistieke eenheden.

Aan de oefening doen straaljagers en gevechtshelikopters mee. Die kunnen volgens Defensie voor enige overlast zorgen in het luchtruim tussen Kampen, Nijmegen, Utrecht en Deventer. Er wordt tot uiterlijk tien uur 's avonds gevlogen. Op wegen kunnen vertragingen ontstaan doordat onder andere tanks zich moeten verplaatsen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.