Home

Achtergrond 168 x bekeken

Veilingomzet augustus in het rood

De veilingomzet van de maand augustus belandde in de rode cijfers. Ten opzichte van vorig jaar daalde de omzet met 10,6 procent.

De omzet van de snijbloemen daalde in augustus fors, met 13,1 procent. Zowel de aanvoer als de gemiddelde prijs zaten in de min. De aanvoer lag afgelopen maand 4,4 procent onder het niveau van vorig jaar. De gemiddelde prijs daalde van 21 eurocent naar 19 eurocent.

Bij de kamerplanten was hetzelfde beeld te zien. Ook hier daalde de gemiddelde prijs (van 1,57 euro naar 1,52 euro), ondanks een lagere aanvoer. Er werden 3,5 procent minder planten aangevoerd en de omzet nam met 6,7 procent af.

Bij de tuinplanten bleef de omzet sterk achter, namelijk met 9,4 procent. De aanvoer was 6,4 procent lager dan vorig jaar. Ondanks deze aanvoerdaling daalde de prijs met 3 eurocent en kwam uit op gemiddeld 90 eurocent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.