Home

Achtergrond 4 reacties

'Veerman moet stevig oordelen'

De waterschapspartij Water Natuurlijk vindt dat de deltacommissie onder voorzitterschap van Cees Veerman de oren niet moet laten hangen naar traditionele belangengroepen.

De commissie-Veerman komt morgen met haar rapport over de aanpassingen die nodig zijn om de zeespiegelstijging en de pieken in de aanvoer van rivierwater aan te kunnen. Water Natuurlijk is een bundeling van verschillende belangengroepen op het terrein van milieu, landschap en water.

Volgens Water Natuurlijk laten waterschappen zich te veel leiden door de economische kortetermijnbelangen van traditionele belangengroepen. Als iemand bollen teelt midden in een dalend verziltend landschap, moet het waterschap zorgen voor voldoende zoet water. "In de Wieringermeer mag van de provincie voor meer dan 1.000 hectare aan bollenteelt gevestigd worden. Daarvoor moet veel zoet water uit het IJsselmeer worden aangevoerd. Dat is vragen om problemen", zegt Florrie de Pater van Water Natuurlijk.

Volgens De Pater hebben de waterschappen traditioneel oog voor de agrarische belangen. Daardoor zou er te weinig belang gehecht worden aan de maatregelen die nodig zijn om de klimaatveranderingen op te vangen. "Er moeten vaker beslissingen genomen worden die de individuele belangen overstijgen", aldus De Pater. Volgens haar kan de commissie-Veerman bijdragen aan bewustwording.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Johan

  Ik heb nog niet zo'n dwaas verhaal gelezen. Met wie moeten de waterschappen anders rekening houden dan met de ingelanden die de rekening gepresenteerd krijgen? Al die megalomane plannen van eilanden voor de kust en polders die vol moeten lopen kosten mega-miljarden en is nergens voornodig. Gewoon de bestaande zee en Rivier dijken onderhouden en iets verhogen indien nodig is meer dan voldoende. Kijken we over 50jr wel eens weer of die voorspelde zeespiegel rijzing wel heeft plaats gevonden. De Hydrografische dienst heeft tot nu toe alleen nog een daling van een paar cm geconstateerd.

 • no-profile-image

  twente

  als veerman moet zorgen voor bewustwording dan heb ik daar heeele grote vraagtekens bij want natuura 2000 is een grote soep zooi en allemaal onzin van uit nederland en hier heeft veerman toch ook aan meegewerkt aan al deze onzin en dan snel naar natuurmonumenten vertreken dus laat veerman lekker met pensioen gaan voor dat hij nog meer stuk maakt

 • no-profile-image

  gert

  laat Veerman bij natuurmonumenten,dat voorzitterschap heeft hij verdiend met de funeste natura 2000 aanlevering in Brussel,hiermee heeft hij de boeren belazerd

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  De watershappen zijn van de ingezetene , de inwonende burgers, en zijn dus geen speeltje van de groenen.moet maar eens afgelopen zijn dat ze andermans belasting geld er door draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.