Home

Achtergrond

Veel Europeanen doen niets tegen klimaatverandering

Ruwweg drie op de tien Europeanen (31 procent) hebben zelf nog geen enkele actie ondernomen tegen de klimaatverandering.

Dat blijkt uit een onderzoek onder Europeanen uit dertig landen. Van de ondervraagden vindt 40 procent dat ze niet goed geïnformeerd zijn over de oorzaken en risico's van klimaatverandering, zoals de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel. Het onderzoek is in opdracht van de Europese Commissie en het Europees Parlement uitgevoerd onder 30.000 burgers.

Van de Europeanen ziet 75 procent klimaatverandering als een ernstig probleem. 76 procent vindt dat de industrie en bedrijven er te weinig tegen doen, 64 procent vindt dat hun regering te weinig doet, 58 procent vindt dat de Europese Unie er harder tegen moet strijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.