Home

Achtergrond 239 x bekeken 1 reactie

VWA controleert op melamine

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is begonnen producten die bij Chinese importeurs in Nederland binnenkomen op melamine te controleren, naar aanleiding van het Chinese melamineschandaal.

Volgens een woordvoerder van de VWA, woensdag, gaat het om producten die zuivel of zuivelgerelateerde ingrediënten bevatten. Het gaat om tien importeurs.

”We nemen die producten mee en onderzoeken ze in een laboratorium.” Er wordt gekeken of ze een gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Volgens de woordvoerder is die kans overigens klein. ”Waarschijnlijk bevatten ze niet genoeg zuivel om een gevaar op te leveren voor de volksgezondheid.” De eerste testresultaten worden binnen enkele dagen verwacht.

Het melamineschandaal heeft zich inmiddels uitgebreid naar Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland. Woensdag werden daar Chinese snoepjes op melkbasis uit de schappen gehaald. Ze zouden mogelijk melamine bevatten. Het gaat om lollies van het merk White Rabbit.

Volgens de woordvoerder van de VWA worden deze snoepjes ook in Nederland verkocht. De snoepjes worden in ons land nu preventief uit de schappen gehaald en onderzocht. Het is volgens hem nog niet zeker dat deze lollies melamine bevatten. ”Zodra duidelijk is dat ze dat niet bevatten, kunnen ze weer worden verkocht.”

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    vertrouw op product van

    Vorig jaar december zijn de eerste kinderen in China ziek geworden en nu pas begint het langzaam uit te lekken. wie vertrouwd deze chineese handel nu nog. Voortaan alle importproducten streng controleren in Rotterdam en niet in Sjanghai

Of registreer je om te kunnen reageren.