Home

Achtergrond

VVD: overdrachtsbelasting volgend jaar verlagen

De VVD wil dat de overdrachtsbelasting volgend jaar omlaag gaat van 6 naar 5 procent. De heffing bij de koop van een huis zou volgens de liberalen in de jaren erna verder verlaagd moeten worden.

De VVD doet het voorstel in haar tegenbegroting voor 2009, waarin de partij haar alternatieven voor de kabinetsmaatregelen verzamelt. De tegenbegroting wordt volgende week na Prinsjesdag gepresenteerd.

De liberalen vinden de overdrachtsbelasting "een uiterst irritante belasting die de huizenmarkt op slot houdt''. De maatregel leidt tot een lastenverlichting van 900 miljoen euro. Starters maken in de ogen van de VVD nu nauwelijks kans op de koopmarkt.

In de tegenbegroting komt de VVD ook met het al eerder aangekondigde plan om de successierechten te halveren. VVD-leider Mark Rutte vindt de "sterftax'' de oneerlijkste belasting die er is. Het uiteindelijke doel van Rutte is om de heffing af te schaffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.