Home

Achtergrond

VVD en CDA willen opheldering over Defensiebudget

Het CDA en de VVD willen weten hoe het kan dat Defensie volgend jaar 46,5 miljoen euro minder op de begroting heeft staan dan dit jaar.

Dat zeiden de woordvoerders van de Tweede Kamerfracties vandaag tegen het ANP. Ook de PvdA wil weten hoe dit zit en wat de gevolgen daarvan zijn voor de krijgsmacht.

Het CDA wil weten hoe dit zich verhoudt tot de opmerkingen van minister Eimert van Middelkoop (Defensie), die eerder zei dat de krijgsmacht er juist op vooruitgaat. Volgens de VVD probeert Van Middelkoop zich ten onrechte stelselmatig neer te zetten als een minister die niet bezuinigt, terwijl zijn VVD-voorganger dat wel gedaan heeft. De liberalen vinden dat Van Middelkoop minister Wouter Bos (Financiën) om meer geld moet vragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.